Zondag 21 mei 2023 race 3 BMC in MAriembourg.

Een weekend vol tegenslagen.

De eerste trainings sessie ging oke. Maar vanaf de tweede ging het steeds minder. Ik kreeg niet genoeg snelheid en kwam steeds moeilijker de bochten door. We hebben heel veel geprobeerd. Maar niks hielp. We hadden mijn kart na de crash( lekke band) in de wedstrijd van Kerpen, 3 weken geleden, wel na laten kijken. En voor de zekerheid in Strijen nog getraind.

Daar reed ik super snel en heb tijden gereden die ik daar nog nooit had gehaald! Wie gaat er dan vanuit dat je kart niet goed is??!! Ik heb moeten rijden met een doorgezakte kart.

Het was echt niet leuk om zo te moeten trainen en ik ging zelfs aan mezelf twijfelen.
De kwalificatie was dan ook zeer bedroevend. Ik haalde niet meer dan de 32 plek.

Na de kwalificatie kwam er een andere rijder vragen wat er aan de hand was? Of mijn kart wel goed was. Want hij zag vonken onder mijn chassis vandaan komen???

Met grote spoed zijn we tussen de kwalificatie en 1ste race naar een richtbank van Scott Zwart gegaan.( gelukkig was die aanwezig dit weekend). En daar stelde ze vast dat mijn kart was doorgezakt. Ze hebben er alles aan gedaan om hem nog goed te krijgen. Maar er was te weinig tijd om het helemaal voor elkaar te krijgen.

Mijn kart was zodanig hersteld dat ik nu wel genoeg snelheid had op de rechte stukken. Maar in de bochten moest ik veel te geforceerd sturen. De eerst race startte ik op plaats 32 en eindigde op plaats 27. Niet verkeerd met een doorgezakte kart.

De pre finale mocht ik dus starten op plaats 27. De start ging goed en kon mee rijden. Maar na een aantal bochten kwam ik de bocht niet goed door. Ik kon mijn stuur niet houden en ging daardoor te ver naar buiten. Een andere rijder vanachter probeerde mij in te halen maar dat ging beide raakte we van de baan! Gelukkig kon ik nog wel doorrijden. Al reed ik nu helemaal achteraan. Ik kon de rest van de race nog wel rijders inhalen maar kwam niet verder dan plaats 31.

De finale dus op plaats 31 gestart. Ik heb geprobeerd te redden wat er te redden viel. En heb mijn kart de volle laag gegeven. Ook al was die dan doorgezakt en moeilijk te besturen. Ik kon toch nog een aantal rijders inhalen en mijn kart veilig over de finish gebracht. Met eind resultaat op de 27 ste plaats.

 

Niet de plek die ik had gehoopt. Maar meer zat er dit keer niet in.
Nu moet ik gaan kijken voor een oplossing voor de rest van mijn wedstrijden.
Opzoek naar een nieuw chassis.
De volgende wedstrijd BMC is in Spa Francorchamps. 19 en 20 augustus.
Daar gaan we weer vol goede moed strijden !! Want er zit veel meer in. Dat weet ik zeker.

Scott Zwart bedankt voor het helpen met het richten van mijn kart! Ik reed nu tenminste niet meer helemaal achteraan!