Pools Indoor Kart Championship (P.I.K.C.) 2019

Dit keer een groot verslag. Het was dan ook een heel groot kampioenschap.
Ik hoop dat u het wilt lezen en met mij even wilt meegaan in mijn wereld.
Het was een top weekend en van elke race leest u zo een klein verslag.
Ik wens u veel leesplezier!!!!

 

Dit Kampioenschap bestaat voor mij uit 3 categorieën.

Ik deed mee met de  :- Mini’s     60 Kg ( tot en met 14 jaar)
-Junioren  75 Kg (tot en met 18jaar)
-Overall     90 Kg

 

Korte uitleg Kampioenschap.

Alle categorieën rijden 5 races van elk 15 ronden en een pitstop van 20 seconden met daarvoor een kwalificatie ronde (Hot lap).
Voor iedere race krijg je punten.
Rijd je de kwalificatie ronde de snelste tijd, dan start je vooraan ( Pole Position ) en krijg je een punt extra.
Rij je in de race de snelste ronde tijd, dan krijg je ook een punt extra.

Na  alle races krijg je de Semi Finales van de Overall Categorie(90Kg) voor de beste 48 rijders van alle races. Een Semi Finale begint met een Battle Kwalificatie met daarna een race van 18 ronden met een pitstop van 20 seconden. En aan het eind van dit Kampioenschap is de grote finale waar de beste 16 rijders een Hot lap Kwalificatie en een finale race rijden van 25 ronden met een pitstop van 20 seconden.

In de categorie Mini’s en Junioren rijden de beste 10 rijders eerst een Battle Kwalificatie en daarna een race van 25 ronden met een pitstop van 20 seconden. De rijders vanaf positie 11 tot en met 18 rijden geen kwalificatie Battle, maar beginnen de race op de plaats die ze hebben in de ranglijst
Bij de Mini’s rijden alle  rijders de finale.
Bij de junioren rijden de beste 16 rijders (van de 40) de finale.

 

 

Zo en dan nu alle races op volgorde die ik heb gereden.

Race Serie 1:

Race 1
Race 1:  Overall classe ,90KG (zware poule).

Kwalificatie P8, Pittig kartje en buiten moeilijk met 45kg lood (dood Gewicht)
Net niet genoeg kracht om de kart om te kunnen gooien in de Cycane buiten.
Probeerde tegen de bakken te remmen, maar kreeg daar een Penalty voor(waarschuwing). Die bakken zijn gevuld met water (het is natuurlijk niet de bedoeling dat die stuk gaan en de baan helemaal nat wordt. Dus snap die penalty wel.) Tijdens de race wel iemand netjes kunnen inhalen. Pitstop ging goed. Uiteindelijk P9 geworden.

Race 2
Race 1: Mini’s, 60Kg

Kwalificatie P2 op een honderdste van P1. Maar de P1 zette zijn kartje stil in de opwarm ronde van de kwali om ruimte te maken en dat mag dus niet. Dus moest hij achteraan starten. Ik mocht dus toch op P1 starten. Eerste start was vals. Ik moest doordat ik Pole Position had zorgen dat iedereen voor de start in een treintje reed. Maar dat lukte me effe niet. Dus tweede poging. Deze start was goed. Ik kon goed wegkomen maar niet los. Achter mij volgde even een strijd waardoor er een hele snelle rijder achter mij aan kon gaan. Dat was pittig. Hij reed iedere keer net ietsje sneller. Dus moest ik blokken. In de 10 de ronde ging de nummer twee de pit in. En ik de ronde erna. Net voor de nummer twee kwam ik de pit uit. Pfff heftig….. Na nog een paar rondes vol in de blok stand en als P1 over de streep! En heb toch ook de snelste ronde tijd gereden.

Race 3
Race 1: Junioren, 75Kg

Lekker kartje. Kwalificatie P2.
En nu de race lekker knallen. Zaten soms wel even op mijn kont, maar na een tijdje kreeg ik steeds meer lucht. Pitstop ging goed. En kon de race lekker uitrijden. Als P2 over de streep.

 

 

 

Serie 2
Race 4
Race 2: Overall, 90 Kg

Moeilijk kartje en het is gaan regenen, dat vind ik moeilijker met 45kg lood. Kwalificatie alles er ui proberen te halen. P11.

Met de race weer gelijk iemand op mijn kont. Maar gelukkig kon ik iemand inhalen. (Inhaal was wel een beetje op het randje) maar werd goedgekeurd. Pitstop ging goed. Als P10 de over de streep.

Race 5
Race 2: Mini’s, 60Kg

Kwalificatie ging goed. Al was het achter mij een puinhoop. Rijders reden vlak achter elkaar en gingen knoeien.  Maar daar had ik gelukkig geen last van.
Kwalificatie P1.Met de race zat er gelijk een hele snelle rijder achter me. Kon hem 8 ronden achter me houden maar helaas kwam hij toen voorbij. Kartje van mij was goed maar kakte wat in. (kan misschien ook wel een beetje aan mezelf hebben gelegen). Pitstop ging goed, had misschien ietsje eerder de pit weer uit kunnen rijden. Eindigde op P2 deze race. En ook de snelste ronde tijd.

Race 6
Race 2: Junioren, 75Kg

Kwalificatie viel tegen P10. Dus gas erop en gaan. Kon aardig mee en haalde er eentje in. Daarna kwam ik achter iemand waar ik niet voorbij kon komen. Dus dan maar snel de pit in. Pit ging goed. En weer gas erop. Kwam weer achter anderen uit de pit, maar kon gelukkig inhalen, dat ging lekker. Ging als P7 over de streep. Maar omdat de nummer 3 een te snelle pitstop had gemaakt ( en dus nog een keer moest pitten). Had ik deze race P6.

Race 7
Race 3: Mini’s, 60Kg

Man, Man wat een race. Met de kwalificatie foutjes gemaakt, maar gelukkig toch nog P2. Dus dat werd vechten.
Nummer 1 is snel maar ik kon op zijn bumper blijven hangen. Na 8 rondjes toch maar de pitstraat in want ik kwam er niet voorbij. Uit de pit had ik lekker de ruimte om vrij te rijden en mijn tijden naar beneden te halen. Ik wilde toch de snelste ronde tijd op mijn naam hebben. Nummer 1 ging op het laatst de pit in.
Nadat ik toch de snelste ronde tijd kon rijden kwam ik net voor de nummer 1 toen hij uit de pit kwam. Na nog een ronde blokken als P1 over de streep!

Race 8

Race 3: Junioren ,75 Kg
Ja en dan krijg je kartje 18. Wat zal ik daarvan zeggen………… Jammer!!
Kwalificatie P7 pfffff. Maar goed doorgaan……. Met dit kartje kwam ik niet aan mijn normale ronde tijden. Ik kon nummer 6 ook niet inhalen. Dus in ronde 8 gaan pitten. En daarna race uitgereden en uiteindelijk als P8 over de streep.

Race 9

Race 3: Overall, 90 Kg
Kwalificatie niet verkeerd P4.  Helaas haalde de nummer 5 me na een aantal rondjes in. verder lang door kunnen rijden. En op het allerlaatst de pitstraat in gereden. Ben uiteindelijk P7 geworden. Ben tevreden.

Serie 4

Race 10
Race 4: Mini’s, 60 Kg
Kwalificatie P1
Dus met de race gas erop. Achter mij ging het in rond vier verkeerd, dus met vijf seconden voorsprong lekker de race uitgereden met snelste ronde tijd. Ook de pitstop kon ik lekker chill doen. En met ruime voorsprong over de streep als P1.

Race 11
Race 4: Junioren, 75Kg
Kwalificatie P6. Pittige race. Moest veel blokken en ik kon een paar mooie inhalen doen. Pitstop was oke. Race uit kunnen rijden op P6.

Race 12

Race 4: Overall, 90Kg
Kwalificatie P4, ging lekker. In de Race reed ik voor Selina. Dit kon ik een tijdje volhouden totdat ik een foutje maakte met het van buiten naar binnen rijden en de bakken in ging.. oeps. Gelukkig kon ik direct verder maar  Selina  kon me wel voorbij komen. Direct maar de pitstraat in. Even rust… en door. Na een super spannende race en helaas een verkeerde (te harde) inhaal , en dus oranje vlag helaas. Als P5 over de streep. Dit was een zeer goede race . (ben na afloop wel eventjes sorry gaan zeggen tegen degene waar ik die inhaal op deed.)

Zondag
Serie 5

Race 13

Race 5: Junioren, 75Kg
Pittig kartje, Kwalificatie P7. Heel de race gereden met Max op mijn bumper. Was super spannend. Kon twee man inhalen. In ronde 11 de pitstraat ingegaan. Pitstop was oke. Max ging de ronde daarna naar binnen en kwam net achter mij de pitstraat uit. Deze race ging ik als p5 over de streep.

Race 14
Race 5: Overall, 90 kg

Kwalificatie P4, kwalificatie op 90 kg dat lukt me toch al heel aardig, al zeg ik het zelf. Ook de race ging lekker. Kwam qua snelheid wel ietsje te kort op de nummer 3, om hem in te kunnen halen. Pitstop ging bijna fout. Reed al weg bij 16 seconden, terwijl ik pas op 16,8 seconden weg moest rijden. Gelukkig had ik het nog net op tijd in de gaten en reed met 20.2 over de streep uit de pit. Dus groen. Ben deze race P4 geworden YESSSSSSSS.

Race 15

Race 5: Mini’s, 60Kg

Kwalificatie P1. Vanaf begin op kop gereden. Ronde 11 mijn pitstop gedaan op mijn gemakkie. En als P1 over de streep. Met ook de snelste ronde tijd.

Race 16
Semi Finale Overall, 90Kg
Ik heb de halve finale gehaald. Sta op nummer 41 op de ranglijst van de 120 rijders. Er zijn drie Semi Finales. Iedere Semi Finale bevat 16 rijders.  Ik ben in de B Finale geloot op p14 ( volgens ranglijst). Kwalificatie was een battle. Ik moest tegen Christoph Verhoeve battelen.  Door deze kwali kun je proberen nog verder voorop te starten . De eerste ronde was ik sneller maar de tweede ronde was het Christoph.  Gemiddeld was Christoph het snelst dus hij mocht verder met battelen en ik starte de finale dus op P14.
Dit keer had ik echt geen lekker kartje. Maar je moet het er toch mee doen. Heb er alles uitgehaald wat erin zat. Kwam als P15 over de streep.
Ben super trots dat ik de Semi Finale heb gehaald. Bij al deze sterke rijders. Dat neemt niemand mij meer af!!! Ben op P44 geeindigd van de 120 rijders. Superrr.

 

Race 17
Hotlap kwalificatie en finale race Mini’s

Hot lap kwalificatie, de beste 10 rijders ( volgens ranglijst) rijden allemaal een Hot lap in de zelfde kart. De snelste tijd heeft Pole position. De rijders 11 tot en met 18  beginnen de finale volgens  de stand van de ranglijst.
Ik haalde P1 in de kwalificatie en mocht dus de race beginnen.
De finale race duurde 25 ronden. Ik had nu een van de betere kartjes geloot en kon al direct wegrijden van de rest. In ronde 21 reed ik de pits in, waar ik het op mijn gemak kon doen. Geen stress om een snelle pitstop dit keer.
Na 25 ronden ging  als P1 over de streep en ook dit keer met de snelste ronde tijd.

Yess, Pools kampioen Mini!!!!.

 5x eerste plaats, 1x tweede plaats en alle 6 keer de snelste rondetijd!!

 

Race 18

Finale race junioren, 75 Kg
Direct na de finale van de Mini’s is de finale van de junioren. Weer 25 ronden
Hier stond ik P11 op de ranglijst dus hoefde ik geen kwalificatie te doen.
Ik startte op P11.  Ik had weer een lekker kartje en zat al direct goed in de race. Maar zat doordat ik op p11 reed tussen het gedrang, terwijl ik wist dat ik sneller was. Dus direct de pitstraat in en gas erop. Ik kon hele goede tijden rijden. En ik kwam net voor de nummer 10,9 en 8 langs de pitstraat als zij de pit uitkwamen. Dat was ook mijn bedoeling. Missie geslaagd. Van P11 naar P7. Helemaal niet verkeerd. Meer was niet haalbaar. Op P7 over de eindstreep.

Ik ben bij de junioren uiteindelijk op P9 geeindigd van de 40 junioren.
Super blij mee!!

Bedankt weer voor het lezen van mij verslagje,

Groetjes Wouter

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.

Sandd met hoofdkantoor in Apeldoorn.
Tummers Food Processing Solution in Hoogerheide.
New Care Voedingssupplementen in Waalwijk.
SNS bank Bergen op Zoom/ Steenbergen.
WEA accountantskantoren in Roosendaal.
Jumbo Paul Lucius in Hoogerheide.
Oltech Websolution in Geleen.
Automotion Goes in Goes.
Opi en Omi in Bergen op Zoom.
Drogisterij Poleij-Janse in Hoogerheide
.