BMC ronde 1 Genk

Zo ik heb gedaan waarop ik had gehoopt!

Ik ben na een zenuwslopend weekend en zeer heftige wedstrijden uiteindelijk 15 de geworden van de 41 rijders Senior Max.

Na de teleurstellende kwalificatie waar ik 34ste werd, had ik het nog steeds wel gehoopt maar toch niet meer verwacht dat ik zo ver zou komen.

Zeker ook omdat de eerste 20 rijders in deze strijd ook Wereld Kampioenschappen en Europees Kampioenschappen meereden. En ik natuurlijk alleen nog maar een jaartje Kampioenschap in Strijen heb gereden.

Zondag was ik geloot in groep A. Ook was er nog een groep B en C.

Er waren nog drie kwalificaties races te rijden waar van ik er twee moest doen.

(1 met groep A en C, en 1 met Groep A en B.) en dan de Top 30 zien te halen.

Voordat ik überhaupt in de finale zou mogen meerijden.

Mocht ik de Top 30 niet halen dan had je nog een second change kwalificatie.
De eerste 6 rijders zouden daar ook nog van doorgaan naar de finale.

De eerste voorronde race met groep C starte ik op de 23 ste plaats.
Na een hele gave race eindigde ik 15de.

De tweede kwalificatie race met groep B starte ik weer op 23 ste plaats en
na weer een gave maar moeilijke voorronde race werd ik 14de.

Nadat alle punten waren berekend ging ik uiteindelijk als 20 ste de finalerace in!!!

20 ste Dat betekende direct door naar de halve finale! YESSS!!!

Maar ja toen kwam de halve finale! 36 rijders aan de start. Echt wel volle bak!

Vanaf mijn 20ste plek kwam ik heel goed weg. Ik schoot gelijk naar rechts
en was na de eerste bocht al 17de.

Maar ja de race was lang, na een aantal rondes werd ik gelanceerd door de rijder achter me. Ik raakte wel effe van de weg maar kon terug komen, alleen wel op de 32ste plek. Shit… gas erop en volle bak inhalen maar. Uiteindelijk kwam ik als 25ste over de finish.

Dat was balen want ik voelde dat er veel meer in had gezeten. Jammer.
Maar geen nood nog want er was nog een finale race!

Met de finale starte ik dus op plaats 25. Weer had ik een schitterende start en was direct al een aantal plekken naar voren. NU door gassen en volhouden.. Ik kon er nog meer inhalen. Nog een en nog een. In de laatste ronde reed ik op de 18de plek. Ik wilde zo graag top 15 halen………

De laatste bocht in zicht… drie zaten vlak voor me….. die waren aan het vechten met elkaar…. Oeps ze maakte een foutje 2 rijders vol de bakken in en de 3e verloor hierdoor teveel snelheid waardoor ik buitenlangs hem voorbij kon en net op de streep had ik hem te pakken en dus als 15de over de streep!!!

Yess, Yess……….. ik heb het gehaald 15de in de eerste race van dit kampioenschap.

Ik heb mezelf goed kunnen laten zien. Ben daar zo blij mee.

En wat ik helemaal mooi vind is dat ik met budget en zelf als mijn eigen monteur gewoon mee kon met de grote mannen waarvan je hun budget niet wil weten.

Ik kan nu zeggen, het was een gave race. Maar wel de zwaarste race die ik ooit heb gereden.

Op naar Kerpen in Duitsland voor race 2.