Zaterdag 15 juni 2019,

De dag voor race 6 in het Nederlands Kampioenschap Huurkarts kids 2019.

Man man wat een lange pittige dag weer.
Om 06.00 uur de auto in en op weg naar Oldenzaal. Deze keer was de race op een buitenbaan.
De heenreis de hele weg gietende regen. Dat beloofd wat voor de dag.

Weer 4 races van 17 minuten met vooraf een one-lap kwalificatie.

Race 1:
Een P2 in de kwali op een kletsnatte baan. Waarna we een stilstaande start hadden. Ook altijd leuker dan een rollende start.
Ik dus vanaf p2. Ik had een wereld start en pakte gelijk vanaf bocht 1 de koppositie over en stond deze de hele race niet meer af.

Race 2:
Een p5 in de kwali, wat een taai kartje had ik geloot. Bij de start van de race bleek dat ik op mijn 4 voorliggers net wat te kort kwam met dit kartje. De baan was inmiddels al redelijk droog. Wel wist ik mijn positie vast te houden Einde deze race dus P5. Nog 2 races te gaan, dus alles op alles zetten.

Race 3:
Een P1 in de kwali op wederom een natte opdrogende baan, tijdens deze race werd ik 1 keer door Mijntje ingehaald, maar wist een ronde later op dezelfde plaats mijn koppositie weer terug te pakken. Hierna geen foutje meer weggegeven en voor de 2e keer vandaag P1.

Race 4:
Deze race begonnen Mijntje Koerts en ik aan de wedstrijd met een gelijke stand in het dagklassement.
Mijntje ging vandaag weer als een speer. Wat een snelheid heeft ze in Oldenzaal.

Maar goed de kwali begon en ook na deze kwali mocht ik de wedstrijd vanaf de Pole beginnen.
Een goed begin. Concurrent Mijntje in dit kampioenschap begon vanaf p4.
Maar met 4 rijders binnen 0,052 sec in de kwali beloofde het een spannende race te worden. Ik moest voor Mijntje eindigen om Dagkampioen te worden.
Tijdens de race zaten ze constant op mijn bumper. Wat een strijd.
Helaas voor Mijntje werd ze vol in de banden geduwd waardoor ze de laatste race als 11e over de streep kwam. Helaas voor haar belande ze hierdoor in het dagklassement net naast het podium. De 1 na laatste bocht kreeg ik een tikje van achter waardoor ik doorschoot en Thomas Aanhanen mij stiekem binnendoor passeerde en als 1e over de streep kwam. Maar goed, voor het dagklassement was dat geen probleem.

Einduitslag was dus wederom een 1e plaats voor mij bij het NKH-KIDS.
Blij naar huis.
Kaj de Bruin gefeliciteerd met je 2e plaats
en Thomas Aanhanen gefeliciteerd met p3

Bedankt weer voor het lezen van mij verslagje,

Groetjes Wouter

Hierbij bedank ik weer mijn sponsors voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.

Sandd met hoofdkantoor in Apeldoorn.
Tummers Food Processing Solution in Hoogerheide.
New Care Voedingssupplementen in Waalwijk.
SNS bank Bergen op Zoom/ Steenbergen.
WEA accountantskantoren in Roosendaal.
Jumbo Paul Lucius in Hoogerheide.
Oltech Websolution in Geleen.
Automotion Goes in Goes.
Opi en Omi in Bergen op Zoom.
Drogisterij Poleij-Janse in Hoogerheide
.