Zaterdag 29 en zondag 30 april,
tijd voor weekend 2 van Rotax Max Challange Belgium, deze keer in Kerpen Duitsland.

 

Met 36 senioren aan de start, is op de kartbaan in Kerpen ontzettend druk.
Kerpen is een leuke baan maar ontzettend moeilijk en smal.
Met de trainingsronden was iedereen nog wel rustig en ook de warming up was goed te doen.
De kwalificatie was al 5 minuten vol adrenaline. Want ja ik wilde zo graag in de top 10 komen dit weekend.
Helaas verliep de kwalificatie ietsje minder en eindigde ik op de 21ste plaats.

Maar na even balen ben ik mijn Kart gaan voorbereiden voor de eerste race.

Vanaf plaats 21 moest ik nu van start. Maar ik kon goed inhalen en al gauw lag ik op plek 13. Deze kon ik vasthouden. Ook al was het wel een paar keer stuivertje wisselen. Maar ik ging echt als 13de over de streep. Super race dit.

 

Met de 2de race starte ik van plek 13. Ik kon goed mee met de snelle jongens maar het was een harde
race. En moest er twee voorbij laten gaan.
Het is een sterk veld en de rijders rijden super echt super fanatiek.

De rijder op plek 15 was alweer in mijn zicht. Ik wilde hem van ver inhalen. Dat lukte en ik zat naast hem. Eigenlijk zat ik al verder dan hij, maar helaas gaf hij niet op en durfde ik niet door te zetten.
Want dan zouden we beide van de baan afgaan. Dus ik remde af…. Helaas bleef door deze actie mijn voorbumper net achter zijn achter bumper steken en we konden beide niks meer. En vlogen we als nog van de baan.. met nog 10 ronden te gaan was mijn race en ook zijn Race al voorbij. Heel erg balen.

Eindigde uiteindelijk op plaats 33

Race 3 dus op start plaats 33. Het wordt nu alles of niets. Ik wilde kost wat kost vandaag nog eindigen in de top 20. Top 10 werd heel moeilijk. Op de baan in Kerpen zijn heel weinig inhaal mogelijkheden dus ik moest reëel blijven.

De start liep fantastisch. Ik haalde 7 rijders in, in de eerste bocht van de race.

En ik ging als een speer. Ik vond plekken waar ik nooit verwacht had in te zullen halen. En in ronde zeven lag ik al op plaats 21. Ik had al 12 man ingehaald en had nog 13 rondes. En mijn snelheid was nu net zo als de top rijders in de top 10. Het ging super. Ik vloog over de baan. En toen in ronde 10 raakte ik heel lichtjes een voorganger. Niks bijzonders het gebeurt zo vaak bij alle rijders. Het was een kusje die ik gaf veel meer was het echt niet. Ik kon gelukkig snel reageren en schoof met mij. Voorwiel over een curb om een beetje af te kunnen remmen en gewoon verder te kunnen rijden.

Maar toen ik terug kwam op de baan met mijn voorband was deze lek. ( later bleek dat de band van de veld was geschoten???). Hier ging ik dan ook naast de baan. De kart werd onbestuurbaar. Helaas.

En eindigde ik deze race weer op plaats 33.

 

Tuurlijk was ik pissed en baalde ik als een stekker. Maar ik heb wel laten zien dat de top 10 er echt wel inzit. Het is me nu helaas NOG niet gelukt maar ik heb dit weekend weer veel geleerd. En de snelheid zit er nu ook in. Dus ik ga er weer voor de volle 100% tegenaan in Mariembourg over 3 weken. Want ik moet in de top 10 kunnen komen!!